Komthuis Anna

NLP Coaching

NLP methode

NLP is een methodiek voor persoonlijke groei, training, coaching en communicatieverbetering. NLP staat voor neuro linguïstisch programmeren. NLP is ontstaan door het in kaart brengen van succesvol gedrag en succesvolle communicatie van professionals. Door het systematisch in kaart brengen van deze succesvolle talenten, is een verzameling technieken ontstaan die we Neuro Linguistisch Programmeren noemen. NLP leert dat mensen veel meer kunnen dan ze denken, als ze maar weten hoe.

De term Neuro Linguïstisch Programmeren, tegenwoordig beter bekend als NLP, staat voor hoe wij de wereld om ons heen waarnemen en hoe wij daarop volgens reageren. Het ontdekken, gebruiken en veranderen van de onbewuste patronen in het zenuwstelsel om specifieke en gewenste uitkomsten te bereiken.

Hoe werkt NLP?

Met NLP leer je hoe je door middel van gesproken taal en non verbale communicatie invloed krijgt op onbewuste breinprocessen. Zo kun je deze methodiek gebruiken om je beter te leren voelen, beter te leren communiceren of betere strategieën te maken voor het werk dat je uitvoert.

NLP is een methodiek voor persoonlijke groei, training, coaching en communicatieverbetering. Het is in de jaren 70 ontwikkeld in de Verenigde Staten. De grondgedachte is dat succesvolle vaardigheden van experts in kaart worden gebracht (gemodelleerd) en vervolgens als techniek aan anderen onderwezen kunnen worden.

Je gaat aan de slag met onbewust sturende gedachtepatronen, emoties en gedrag. In een sessie ‘programmeer’ je je gedrag en manier van communiceren opnieuw door nieuwe patronen aan te leren die wél naar succes zouden leiden.

Ik kan helpen

Klinkt dit als wat u nodig hebt? Wacht niet te lang en stuur een berichtje, ik help u graag verder!